Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Tak mladá a už tak hloupá. Africe pomůžeme tak že tam neposleme ani kilo obilí.

1 0
možnosti
PN

A taky je nesmysl jim něco posílat, když jim tam můžou pomeranče a banány růst jako plevel. Tak jako Evropa se musela vzchopit, aby přežila, tak se musí vzchopit Afrika. Můžeme s nimi obchodovat (třeba i barter), můžeme jim ze začátku třeba odpustit clo, ale dál bych nešel.

0 0
možnosti
OP

Pokud chce svět pomoci Africe, jediná cesta je přes masivní osvětu a vzdělání celé populace, tj mladých i starších, obyčejných lidí i vládnoucích privilegovaných. U těch dospělých je to o zodpovědnosti za počet potomků, a to v Africe zatím nefunguje, alespoň o tom není slyšet. Různé organizace od nás požadují příspěvky na výživu dětí, ale nikdo koncepčně neřeší, co bude se všemi dětmi, až vyrostou.

1 0
možnosti
SB

Neznám Afričany tak dobře, abych mohl vynášet zasvěcené názory, avšak myslím si, že možnost vzdělávat se nemusí být ještě rozhodujícím prvkem.

U nás existuje menšina, která má stejné možnosti se vzdělávat jako kdokoli jiný, ale průměrné výsledky na jedince jsou z tohoto hlediska nepříliš uspokojivé.

Nevím, jak na tom jsou Afričané se snahou a s uvědoměním si důležitosti vzdělání.

0 0
možnosti
PK

P96a33v59e21l 38K87u41r26a97l

23. 9. 2014 18:37

Kámen úrazu jsou genetické dispozice dané populace které jsou co se získávání vzdělání týká vcelku nevalné...

ale co čekat když 300 generací k přežití a množení žádné vzdělání nepotřebovali tak to nebyl geneticky limitující faktor rozmnožení. 

Naproti tomu ve skandinávii kde na přežití průměrné zimy bylo třeba tvrdé plánování budocnosti a zdrojů se jedinci bez genetických dispozic myslet vyřadili svou neschopností z evolučního žebříčku sami.

Pokud si skutečně dáte práci a analyzujete dispozice tak zjistíte že průměrné IQ a rozptyly Causaské, východoasijské a negroidní populace se vcelku značně liší.

2 2
možnosti
Foto

Problémem je, že Afrika pošilhává po kontinentálním blahobytu (oproti jejich je tomu tak) a hovoří o tom, že na něj má také právo.

Kdysi napsal jakýsi černý vzdělanec něco velmi podstatného: „Nepomůže nám soucit bohatších zemí a humanitární pomoc ve formě potravin. Potřebujeme pomoci takové, která afričany naučí pracovat a znát cenu práce.“

To bych mu stokrát podepsal.

3 0
možnosti
PK

P71a65v66e55l 64K46u80r89a82l

23. 9. 2014 18:38

300-400 skandinávských zim, a nebo Egyptských období sucha a vláhy při kterých je nutno důsledně plánovat zdroje pro budoucí přežití by problém daného kontitentu vyřešilo celkem rychle a přirozenou selekcí vybralo ty kteří pro to mají mentální a genetické dispozice.

1 0
možnosti
JN

J60o19s61e44f 79N83o81v92a65k

23. 9. 2014 18:34

mila slecno, starejte jako evropanka a ceska spise o to, ze vas narod vymira, ne o afriku.

0 3
možnosti
SB

Vážený pane Nováku, rostoucí počet Afričanů je pro Evropu větší tragedií než úbytek Evropanů.

Když náš počet klesne z deset milionů na šest, tak se celkem nic neděje. Za prvé vůbec není nutné, aby nás bylo tolik, a za druhé kdyby to nutné bylo, tak za dvě nebo tři generace se to může obrátit a z těch šesti to může vzrůst opět na deset.

Ale jakmile přemnožení Afričané zdevastují planetu, tak vyhubené rostlinné a živočišné druhy už nikdo nikdy na téhle planetě nenahradí, i kdyby počet Afričanů potom znovu poklesl na nějaké přijatelné numero.

2 1
možnosti
PV

No, tak až potkáte "humanitární" studentky, jak žebrají na afriku, tak je žeňte. Tím zachráníte Afriku od nějakých afričanů

1 1
možnosti
JR

J89a39r18a 33R54a23n87k

23. 9. 2014 21:13

Je mi lito, ale vetsina tech prispevku se mi nelibi, jedna se o deti.....od minuleho rijna v USA pribylo 63.000 deti z Guatemaly, Hondurasu, El Salvatoru a Mexika, nejmladsi melo pouhe 4 roky.....kam s nimi? Situace se meni (castecne take diky klimatickym podminkam) kazdym rokem a reptani na blozich nepomuze. Bohuzel.....take nemam zadnou radu, jak resit:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Pracuji jako speciální pedagog a logoped v centru pro děti s kombinovaným postižením. Ráda cestuji, maluji a fotografuji. V květnu 2014 vychází moje e-kniha "Cesta za domorodými kmeny".
Profilová fotografie: Hana Skořepová

Seznam rubrik